ELMALI MİNİ BAR
Elmalı hazırlanan kurabiyeler,pastalar,tatlılar misafirlerimiz için hazırladığımız sofralarımızın başköşesinde yer alırlar.İşte size gene Başköşeyi kapacak bir tarif..
Hem görüntüsü hem lezzeti müthiş..Beğeneceksiniz..
MALZEMELERİMİZ...
Hamuru İçin..
- 1,5 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı badem(toz haline getirilmiş)
- 2,5 su bardağı file badem
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı vanilya
- yarım çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı ve 2 ilave un
- 4 adet elma
- 2 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik tozşeker
- Önce fırınımızı 165 dereceye ayarlayıp ısıtalım..
- Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kabın içerisinde iyice karıştıralım.
- Vanilya,tuz ve yumurtayı ilave edip tereyağı ve pudra şekerine iyice yedirelim.
- Blendar da toz haline getirdiğimiz bademlerimizi ve unu ekleyip karıştıralım..
- Elde ettiğimiz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
- Hamur dinlenirken elmaları rendeleyip diğer iç malzemeler ile karıştıralım.
- Hamuru iki eşit parçaya ayıralım.Hafif unlanmış hamuru tezgahımız üzerinde 1 cm kalınlığında açalım.
- 20x20 cm ölçülerindeki tepsinizde 10 dk kadar pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Hamurumuzun kabarma yapmaması için üzerinde çatalla delikler açalım.
- Pişirdiğimiz hamurumuzu oda sıcaklığında soğutalım.
- Arasında hazıladıgımız elmalı harcı sürelim
- Ve hamurumuzun ikinci yarısınıda aynı şekilde açalım ve harcın üzerine serelim.
- üzerine fırça ile yumurta akı sürelim ,file bademlerden serpiştirelim ve istediğimiz büyüklükte dilimleyelim.
- 165 derece de önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk pişirelim.
- Tepsimizi soğumaya bırakalım.
- Servisten önce üzerlerine pudra şekeri eleyelim..
- Evet mini barlarımız hazır..Afiyet olsuun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder