25 Haziran 2013 Salı

FINDIKLI FLORANTİNE KURABİYE

Kabul günlerinizde,beş çaylarınızda yada kendinizi şımartma saatlerinize yakışacak nefis bir kurabiye..


Malzemelerimiz...
  • 250 gr tereyağ
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı kakao
 Yapılışı...
  • Tereyağ ve bir çay bardağı pudra şekerini derin bir kapta karıştırarak yumuşatın.
  • Un ,ince çekilmiş fındık ve vanilyayı ilave ediyoruz ve çırpmadan karıştırıyoruz.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
  • Tepsiye aralıklı larak diziyoruz.
  • 160 derecede 20 dk pişiriyoruz.
  • Tepsimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz..
  • Kurabiyeler oda sıaklığında soğuduktan sonra üzerine ayırdığımız pudra şekerini  onun üzerinede çok hafif kakao serpiştiriyoruz..
  • Servize hazır kurabiyelerimiz..
  • Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. kurabiye yapmayı çok seviyorum , oğlum da yemeyi seviyor , bir iki tarifim de var vazgeçemediğim fakat yeni tariflere de her zaman açığım , bunu da deneyeceklerim arasına aldım , emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil