Şambali tatlısı çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır bilenler eveet diyordur eminim.
Tarifimize geçelim..
Malzemelerimiz..
- 2,5 su bard irmik
- 1,5 su bard yoğurt
- 1 su bard un
- 1 su bard toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2,5 su bard toz şeker
- 3 su bard su
- 1 tatlı kaşiği limon suyu
- badem veya ceviz,yer fıstığı
- Toz şeker ve suyumuzu bir tencereye alarak kaynatalım ve limonumuzuda katarak şerbetimizi hazır edelim.
- Şerbetimizi soğumaya alalım.
- İrmik,yoğurt,toz şeker,un,karbonat yani tüm malzemelerimiz derin bir kaba alalım ve iyice karıstıralım.
- Tepsimizi yağlıyalım ve karışımımızı tepsimize dökelim.
- Kaşığın arkası ile düzgün olması için tepsinin tüm tabanına yayalım.
- Üzerine badem yada yer fıstığı yerleştirelim.
- 175 derecede ısıttığımız fırında 35-40 dk üzeri kızarana dek pişirelim.
- Fırından aldığımızda 5 dk bekletelim sonra üzerine şerbetimizi dökelim.
- Şambalimiz şerbetini iyice çeksin daha sonra servis edin..
Afiyet olsun..
bayılırım bu tatlıya elıne sağlık
YanıtlaSilELINIZE SAĞLIK
YanıtlaSil