19 Haziran 2013 Çarşamba

SUCUKLU KURU FASULYE

SUCUKLU KURU FASULYE
Kuru Fasulye  Türk mutfağının her evde sevilerek yenilen yemeklerindendir.Turşu ve pirinç pilavı ile birbirlerine  çok yakışırlar..

Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • yarım kangal sucuk
  • 1 çay bardağı sıvı yağ8zeytinyağı tercihimdir yemeklerimde)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz,karabiber,kırmızı pul biber

Yapılışı:
  • Kuru fasulye akşamdan ılık su içerisine konularak sabaha kadar bekletilir.
  • Ertesi gün haşlanır ve suyu süzülür .
  • Soğan yemeklik doğranır sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur sucuk doğranır eklenir 2-3 kez karıştırılır salça katılarak karıştırmaya devam edilir haşlanmış fasulyeler  tuz ve baharatlar ilave edilir üzerini az örtecek kadar sıcak su katılır kısık ateşte pişirili
  • Bu kadar kolay pişirilebilen lezzeti doyumsuz bir yemektir kuru fasulye..
Yanında pirinç pilavı ile güzel bir akşam yemeği hazırlamış olursunuz..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder