SUCUKLU KURU FASULYE
Kuru Fasulye Türk mutfağının her evde sevilerek yenilen yemeklerindendir.Turşu ve pirinç pilavı ile birbirlerine çok yakışırlar..
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet kuru soğan
- yarım kangal sucuk
- 1 çay bardağı sıvı yağ8zeytinyağı tercihimdir yemeklerimde)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Yapılışı:
- Kuru fasulye akşamdan ılık su içerisine konularak sabaha kadar bekletilir.
- Ertesi gün haşlanır ve suyu süzülür .
- Soğan yemeklik doğranır sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur sucuk doğranır eklenir 2-3 kez karıştırılır salça katılarak karıştırmaya devam edilir haşlanmış fasulyeler tuz ve baharatlar ilave edilir üzerini az örtecek kadar sıcak su katılır kısık ateşte pişirilir
- Bu kadar kolay pişirilebilen lezzeti doyumsuz bir yemektir kuru fasulye..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder