7 Temmuz 2013 Pazar

KADINBUDU KÖFTE..

KADINBUDU KÖFTE..

Sevgili dostlar köfte sık sık ve en kolay yapılan et yemeklerindendir.Ara sıra değişiklil yapmak isterseniz eğer kadınbudu köfte iyi bir alternatif olacaktır.


Mazlemelerimiz..
  • 1/2 kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • kırmızı pul biber,karabiber,tuz
  • maydanoz
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu veya normal un
  • Galeta ununu evde bayat ekmeklerinizi robottan geçirerek yapabilirisiniz..

 Yapılışı..
  • Pirinci yumuşayana kadar suda haşlayın, sonra süzgüye koyun suyu süzülsün.
  • Soğanı çok ince doğrayın.
  • Yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavurun. Soğumaya bırakın.
  • Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun. Üzerine 1 yumurta kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edin hepsini iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Elinizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın..
  • Köfteleri tepsiye sıralayın, tepsinin kenarına galeta unu dökün, derin bir kâseye iki yumurta kırın azıcık tuz koyup çırpıcıyla iyice çırpın.
  • Köfteleri önce galeta ununa sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
  • Kızarttığınız köfteleri, önce kâğıt havlu koyduğunuz tabağa koyun, sonra servis tabağına alın, servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder