Sevgili dostlar köfte sık sık ve en kolay yapılan et yemeklerindendir.Ara sıra değişiklil yapmak isterseniz eğer kadınbudu köfte iyi bir alternatif olacaktır.
Mazlemelerimiz..
- 1/2 kg kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- kırmızı pul biber,karabiber,tuz
- maydanoz
- Sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu veya normal un
- Galeta ununu evde bayat ekmeklerinizi robottan geçirerek yapabilirisiniz..
Yapılışı..
- Pirinci yumuşayana kadar suda haşlayın, sonra süzgüye koyun suyu süzülsün.
- Soğanı çok ince doğrayın.
- Yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavurun. Soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun. Üzerine 1 yumurta kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edin hepsini iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletin.
- Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Elinizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın..
- Köfteleri tepsiye sıralayın, tepsinin kenarına galeta unu dökün, derin bir kâseye iki yumurta kırın azıcık tuz koyup çırpıcıyla iyice çırpın.
- Köfteleri önce galeta ununa sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Kızarttığınız köfteleri, önce kâğıt havlu koyduğunuz tabağa koyun, sonra servis tabağına alın, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder