10 Kasım 2013 Pazar

Kapuska Yapalım mı


Bol acılı kapuska pişirmeye nedersiniz?

Öyleyse tarifimize geçelim

Malzemelerimiz
  • 1adet küçük boy beyaz lahana
  • 1adet orta boy kuru soğan
  • Yeteri kadar kıyma(dana eti)
  • 1çay bardağı pirinç 
  • 1tutam pul biber,karabiber,tuz 
  • 1yemek kaşığı domates salçadı ( dileyen bibber salçasída kulama bilir)

Yapılışı
  • - lahanayı yapraklarına ayırıp güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrarız 
  • -kapuskayı pişereceğimiz tencereye yağımızı koyuyoruz 
  • -yemeklik doğradığımız soğanı yağdda iyice soteliyoruz 
  • -İyice yumusayan soganlarla birlikte etimizide kavuruyoruz
  • -içerisine bir yemek kaşığı salça ,karabiber,pul biberi ilave edip biraz daha karıştırıyoruz
  • -tenceremize doğranmış lahanalarımızı ilave ediyoruz 
  • -lahanaların arasını biraz aralıyıp yıkanmış pirinćleri katıyoruz 
  • -lahananın suyunu salıp yumuşaması için tenceremizin kapağını kapatıyoruz kısık ateşe 5-10 dakika arası bırakıyoruz son olarak üzerine kaynamış su ilave ediyoruz fazla karıştırmamaya özen gösterek pişirmeye bırakıyoruz 
  • -pirinçer yumuşadığında kapuskamız pişmiş demektir 
  • Afiyet olsun
image
KAPUSKA 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder