Yufka ile hazırlanabilecek en şık böreklerden bir tanesi midye börek..Hem görseli hem lezzeti doyurucu..Sizlerde deneyin biraz uğraştırıyor ama sonuç hoşunuza gidecektir..
MALZEMELER
- 3 yufka
- yarım çay bardağı yoğurt veya süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- yarım çay bardağı su
- 1 yumurta (üzerine sürmek için)
- susam
İÇİ İÇİN
- 200-250 gr kadar beyaz peynir veya çökelek
- yarım demet maydanoz
- Yufkaları 4 parçaya bölelim.Bir parçayı alarak geniş kısmını kendimize doğru çevirelim.
- Üzeri ne tavada erittiğimiz tereyağı süt ve su karışımını sürelim,yufkanın geniş kısmının tam ortasından tutup büzerek sivri uca birleştirerek kelebek şekli verelim.
- Diğer iki ucu (kanatları :)) tutup aşağı çekerek üst üste getirip birleştirelim.
- Uç kısma peynirli harcımızı koyup kenarlarını içe kapatarak sigara böreği sarar gibi saralım.
- Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak yağlanmış tepsiye sıralayalım.
- Üzerlerine yumurta sürerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- İstenirse fırına vermeden susam da serpilebilir
- Kolay gelsin..Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder