22 Kasım 2013 Cuma

MİDYE BÖREK TARİFİ..



Yufka ile hazırlanabilecek en şık böreklerden bir tanesi midye börek..Hem görseli hem lezzeti doyurucu..Sizlerde deneyin biraz uğraştırıyor ama sonuç hoşunuza gidecektir..



                                       

  





MALZEMELER

  • 3 yufka 
  • yarım çay bardağı yoğurt veya süt 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • yarım çay bardağı su 
  • 1 yumurta (üzerine sürmek için) 
  • susam 

İÇİ İÇİN

  • 200-250 gr kadar beyaz peynir veya çökelek 
  • yarım demet maydanoz 
YAPILIŞI
  • Yufkaları 4 parçaya bölelim.Bir parçayı alarak geniş kısmını kendimize doğru çevirelim.
  • Üzeri ne tavada erittiğimiz tereyağı süt ve su karışımını sürelim,yufkanın geniş kısmının tam ortasından tutup büzerek sivri uca birleştirerek kelebek şekli verelim. 
  • Diğer iki ucu (kanatları :)) tutup aşağı çekerek üst üste getirip birleştirelim. 
  • Uç kısma peynirli harcımızı koyup kenarlarını içe kapatarak sigara böreği sarar gibi saralım. 
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak yağlanmış tepsiye sıralayalım. 
  • Üzerlerine yumurta sürerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. 
  • İstenirse fırına vermeden susam da serpilebilir 
  • Kolay gelsin..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder