21 Aralık 2013 Cumartesi

KIYMALI AÇMA ÇUBUK BÖREK...


 Börek severler kendi açtığınız böreğin lezzetinin bir başkalığını yaşamak isterseniz sizin için tarifimiz hazır.



MALZEMELERİMİZ..

  • 1,5 Su bard ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
 İç malzemesi..
  • 250 gr kıyma
  • 1adet küçük baş kuru soğan
  • 1demet Maydanoz
Hamuru icin..
  • Aldığı kadar un
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
   

  • Önce ılık süt içerisinde kuru mayayı,tuzu,sekeri karıstırıyoruz.Mayamızın kabarmasını bekliyoruz.
  • Diğer tarafta soğanı ince yemeklik doğruyoruz.Sıvıyag icerisinde soteliyoruz.
  • Kıymamızı,ince doğranmış maydanozu ilave ederek güzel kavuruyoruz.
  • Geniş bir kap içerisinde köpüren mayamızida ilave ederek tereyag ile birlikte aldıği kadar un ile hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeliyiz.
  • Üzerini kapatıp 20 dk dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuzdan parçalar koparıp 1cm incelikte genişce açıyoruz.
  • İçeririsine harcımızdan koyup rulo yapiyoruz.
  • Yağladığımız tepsimize uzun rulolarımızı sıra sıra yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 40 dk üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
 HAZIRLANIŞI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder