Farklı bir börek tarifi. Pırasa,havuç ve kıyma etin uyumu... Aynı zamanda doyurucu ve sağlıklı... Pırasa sevmeyenlerin de denemesi gereken bir tarif. Baharatlarla lezzetlendirebileceğiniz bir börek pırasalı börek.
MALZEMELERİMİZ..
MALZEMELERİMİZ..
- 1,5 Su bard ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gr kıyma
- 3-4 sap pırasa
- 2 adet orta boy havuç
- 1adet küçük baş kuru soğan
- Aldığı kadar un
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr tereyağ
- Önce ılık süt içerisinde kuru mayayı,tuzu,sekeri karıstırıyoruz.Mayamızın kabarmasını bekliyoruz.
- Diğer tarafta soğanı ince yemeklik doğruyoruz.Sıvıyag icerisinde soteliyoruz.
- Kıymamızı,ince doğranmış pırasayı ve rendelenmiş havucu ilave ederek güzel kavuruyoruz.
- Geniş bir kap içerisinde köpüren mayamızida ilave ederek tereyag ile birlikte aldıği kadar un ile hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeliyiz.
- Üzerini kapatıp 20 dk dinlendiriyoruz.
- Hamurumuzdan parçalar koparıp 1cm incelikte genişce açıyoruz.
- İçerisine harcımızdan koyup rulo yapiyoruz.
- Yağladığımız tepsimize gul seklinde rulolarımızı sararak yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 40 dk üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder