Kek hamuru için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine:
Bitter yada sütlü çikolata (yumuşak istenirse dolgulu bitter yada sütlü çikolata kullanılabilir, bimdeki buono vb.)
Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar 5 dk mikserle çırpılır. Diğer malzemeler eklenir biraz daha çırpılır.
Silikon küçük kek kalıplarına 2 yemek kaşığı doldurulur. Ortalama 175 derece 20-30 dk pişirilir.
Fırından çıkınca soğumaya bırakılır. Kek kalıpları yıkanır, kurutulur. Çikolata benmari usulü eritilir. Kek kalıbına 2 tatlı kaşığı konulur. Üzerine kek yerleştirilip dolapta 1 saat kadar bekletilir. Soğuyunca kalıptan çıkartılır.
Not: Çikolata kadar olması için ben 2 yemek kaşığı koydum kalıba. Eğer kekim kalın olsun top kek gibi derseniz, 3.5 yemek kaşığı kadar koyun kalıplara. Çok yumuşak bir kek ayrıca, çikolata ile mükemmel oluyor :)
Bu ölçüden 18-20 adet çıkıyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder