BARBUNYA PİLAKİ
Barbunya pilaki
Sevgili hanımlar soğuk olarak yemeyi sevdiğim yiyecekler arasındaki pilaki misafirleriniz içinde güzel bi alternatif olur.
Malzemelerimiz..
1 kg barbunya
3 adet kesme şekeri
1 adet kurusogan
3 küçük diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri yeşil biber
Hazırlanışı...
Barbunyalar ayıklanıp biraz su ile kaynatılıp kara suyu süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp soğanlarla birlikte biraz kavrulur. Rendelenmiş domatesler eklenip domateslerin suyu çekilene dek pişirilir. Barbunyalar eklenir. 1 su bardağı su konulup ayıklanmış sarımsaklar ve şeker ilave edilir. Orta ateşte pişmeye bırakılır. Soğuyunca maydanoz ile süslenip servis yapılır.
Sevgili hanımlar soğuk olarak yemeyi sevdiğim yiyecekler arasındaki pilaki misafirleriniz içinde güzel bi alternatif olur.
Malzemelerimiz..
1 kg barbunya
3 adet kesme şekeri
1 adet kurusogan
3 küçük diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri yeşil biber
Hazırlanışı...
Barbunyalar ayıklanıp biraz su ile kaynatılıp kara suyu süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp soğanlarla birlikte biraz kavrulur. Rendelenmiş domatesler eklenip domateslerin suyu çekilene dek pişirilir. Barbunyalar eklenir. 1 su bardağı su konulup ayıklanmış sarımsaklar ve şeker ilave edilir. Orta ateşte pişmeye bırakılır. Soğuyunca maydanoz ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder