26 Haziran 2014 Perşembe

BARBUNYA PİLAKİ

BARBUNYA PİLAKİ

Barbunya pilaki

Sevgili hanımlar soğuk olarak yemeyi sevdiğim yiyecekler arasındaki pilaki misafirleriniz içinde güzel bi alternatif olur.


Malzemelerimiz..

1 kg barbunya
3 adet kesme şekeri
1 adet kurusogan
3 küçük diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri yeşil biber

Hazırlanışı...

Barbunyalar ayıklanıp biraz su ile kaynatılıp kara suyu süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Siv­ri biberler incecik doğranıp soğanlarla birlikte biraz kavrulur. Rendelenmiş domatesler eklenip domateslerin suyu çekilene dek pişirilir. Barbunyalar eklenir. 1 su bardağı su konulup ayıklanmış sarımsaklar ve şeker ilave edilir. Orta ateşte pişme­ye bırakılır. Soğuyunca maydanoz ile süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder