BİBER DOLMASI
Dolma çok sevilen bir yemek soframızda..Yapılışı da oldukça pratik ve çabuk olduğu için dar zamanlarınızda bile yarım saat içinde masaya koyabileceğiniz doyurucu pratik ve lezzetli yemektir.
MALZEMELER
- 2 kg dolmalık biber
- 2 orta boy soğan (rendelenmiş ve ince ince doğranmış)
- 300 gr kıyma
- 2 su bardağı pirinç (30 dk önce ıslatılmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 adet domates (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kuru nane veya 1/2 demet maydanoz(ince doğranmış)
- Karabiber
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Kıymayı karıştırma kabına koyun.
- Sıvı yağı, ince doğranmış veya rendelenmiş soğanları ve önceden ıslatılmış pirinci ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurun.
- Tuz, karabiber, nane, salça ve domatesi ilave edin. Harcı yoğurmayı sürdürün.
- Malzemeler tamamen karıştığında dolmanın iç harcı hazır demektir.
- Dolmalık biberlerin üst kısımlarını kesin.
- Biberlerin çekirdeklerini elinizle çıkarın.
- Dolma içini biberlere doldurun. Üst kısımda biraz boşluk bırakın. Aksi halde harç pişerken dışarı taşar.
- Biberlerin kestiğiniz üst kısımlarını dolmalara kapak olarak kapatın.
- Tencerenin dibine kabuğu soyulmuş domatesleri ince ince doğrayıp yarim kaşık salça ile az yağda çevirin üzerine bibereri dizeceğiz.
- Biberleri sıkışık şekilde tencereye dizin. Tencerenin yarısına kadar sıcak su ve birkaç kaşık sıvı yağ ilave edin. 35 dk pişirin.
- Etli biber dolmalarınız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder