30 Haziran 2014 Pazartesi

FINDIKLI KADAYIF TATLISI..

Ramazan da favorim kadayiftir benim..Bu gelenegimi surdurmeye devam edecegim insallah..

İcinizde  kadayıf tatlısının kıvamını tutturamadığından yakınan varsa size tiyo vereyim,1’e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.


Tarifimide vereyim..

Malzemeler:

  • 500 gr tel kadayıf (çiğ)
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı+ 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gr ceviz içi yoksa findik ici

Şerbet için:


  • 500 gr toz şeker
  • 500 ml su
  • Çeyrek limon suyu (limonun kabuğu şerbetin icine atılacak)


Yapılışı:

  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın.
  • Üzerine limon suyu ekleyin ve limon kabuğunu da atın.
  • Kıvam alıncaya kadar orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
  • Kıvam alan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tel kadayıfı ince ince didikleyin, bıçak yardımıyla kıyıp ufaltın.
  • Ceviz içlerini kıyın ya da rondodan geçirerek irice parçalayın.
  • Borcamı ya da orta boy bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. 
  • Hazırladığınız kadayıfın yarısını tepsiye alın, tereyağının yarısını kadayıfların üzerine dökün elinizle karıştırın ve tepsiye bastırarak döşeyin.
  • Kadayıfların üzerine ceviz içlerini eşit miktarda dağıtın.
  • Üzerine kalan tel kadayıfı kalan tereyağına bulayıp döşeyin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar kadayıfları pişirin. 
  • Kadayıfın bir yüzü kızarınca eldiveniveninizi  takıp fırından alın.Aman dikkat elinizi yakmayin.
  • Ben ikinci tepsi ye ters ceviriyorum..Kırmadan kadayıfın diğer yüzünü çevirin ve 10 dakika kadar tekrar fırınlayın.
  • Fırından aldığınız sıcak tatlıyı 2-3 dakika dinlendirip üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Tatlı şerbeti çekip soğuyuncaya kadar dinlendirin.

Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder