Ramazan da favorim kadayiftir benim..Bu gelenegimi surdurmeye devam edecegim insallah..
İcinizde kadayıf tatlısının kıvamını tutturamadığından yakınan varsa size tiyo vereyim,1’e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.
Tarifimide vereyim..
Malzemeler:
Şerbet için:
Yapılışı:
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..
İcinizde kadayıf tatlısının kıvamını tutturamadığından yakınan varsa size tiyo vereyim,1’e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.
Tarifimide vereyim..
Malzemeler:
- 500 gr tel kadayıf (çiğ)
- 1 su bardağı erimiş tereyağı+ 2 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gr ceviz içi yoksa findik ici
Şerbet için:
- 500 gr toz şeker
- 500 ml su
- Çeyrek limon suyu (limonun kabuğu şerbetin icine atılacak)
Yapılışı:
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın.
- Üzerine limon suyu ekleyin ve limon kabuğunu da atın.
- Kıvam alıncaya kadar orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
- Kıvam alan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Tel kadayıfı ince ince didikleyin, bıçak yardımıyla kıyıp ufaltın.
- Ceviz içlerini kıyın ya da rondodan geçirerek irice parçalayın.
- Borcamı ya da orta boy bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
- Hazırladığınız kadayıfın yarısını tepsiye alın, tereyağının yarısını kadayıfların üzerine dökün elinizle karıştırın ve tepsiye bastırarak döşeyin.
- Kadayıfların üzerine ceviz içlerini eşit miktarda dağıtın.
- Üzerine kalan tel kadayıfı kalan tereyağına bulayıp döşeyin.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar kadayıfları pişirin.
- Kadayıfın bir yüzü kızarınca eldiveniveninizi takıp fırından alın.Aman dikkat elinizi yakmayin.
- Ben ikinci tepsi ye ters ceviriyorum..Kırmadan kadayıfın diğer yüzünü çevirin ve 10 dakika kadar tekrar fırınlayın.
- Fırından aldığınız sıcak tatlıyı 2-3 dakika dinlendirip üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Tatlı şerbeti çekip soğuyuncaya kadar dinlendirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder