Kendini cheescake sanan LİMONLU PRENSES PASTA mizin tarifiyle karsinizdayiz..
Sevgili dostlar yapilis iki asamali..
1.ALT TABAN İCİN..
PANDİSPANYA ..
MALZ.VE YAPİLİSİ
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aromalı olsun diye isteğe bağlı olarak,
- limon veya portakal kabuğu rendesi
- Yumurta ve şekeri mikserle önce düşük daha sonra yüksek devirde iyice beyazlaşıncaya ve kabarana kadar çırpın
- Elenmiş unu ve kabartma tozunu, vanilya veya rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yeniden karışana kadar çırpın.
- Yuvarlak kelepçeli kek kalıbınızı hafif yağlayın.
- Üzerine pandispanya hamurunu döküp, iyice yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarmadan soğumaya bırakın..
- 1lt süt,
- 1cay bard limon suyu,
- 1su bard toz şeker,
- 1su bard biraz az un,
- 1su bard az nisasta,
- 1pk vanilya
- 1paket krem santi kat ve cirp.
- Kelepceli kaliba soguyan pandispanyayi ortadan kesip yarisini yerlestirin (kelepceli kalibin etrafina once istediginiz meyveden dilimleyip dizin sonra keki yerlestirin)
- ve limonlu sekerli karisim yaptiginiz su ile islatin uzerine pisirdigimiz kremayi dokun dolaba sogumaya birakin
- 1Su bard limonsuyu,
- 1su bard su,
- 4yemek ks şeker,
- 2ymk ks nisasta birlikte karistirarak pisir
Dolapta iyice sogusun serin serin ekşili mmm nefis bir tat..Haydi yapin yiyin.
Sevgiler
adina bayildim)) ama benzemiste.. ellerinize saglik,nefis görünüyor.
YanıtlaSilKekin yarısı nolucak, ben o kısmı anlamadım :(
YanıtlaSil