26 Haziran 2014 Perşembe

TAVUKLU MANTAR

TAVUKLU MANTAR

Malzemeler:
  • 1 adet iri soğan
  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 1 paket kültür mantarı
  • 2 adet iri domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yeterince pul biber , karabiber tuz

Yapılışı:
  •  Mantarlar ve tavuk eti yıkanır kuş başı doğranır, 
  •  Soğan arzuya göre yemeklik veya piyazlık şeklinde doğranır ve tencerede yağ ile kavrulur
  • Biber eklenir kavrulur tavuk ilave edilir birlikte biraz kavrulur ve  mantarlar eklenir kabuğu soyulup doğranmış domateste eklenir tuz ve baharatlarda konarak kısık ateşte pişirilir..
Mantar ile hazırlanmış yemekler bizim evimizde oldukça revaçtadır.Buda  severek yediğimiz yemeklerdendir.Sizlerede afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder