Hediyelesmek sunnettir, sizlerde
Ozel gunlerde komsularinizla bir
Tabak tatli veya bir tabak pasta da
Olsa komsunuza eli bos gitmeyenlerden iseniz iste size nefis bir kandil helvasi Tarifi...
BEYAZ HELVA..
MALZ..
🌸2 bardak un
🌸2 bardak pudra şekeri
🌸125 gr. oda ısısında tereyağı
NASIL YAPTIM..
🌸Un orta ateşte pembeleşmeden çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur. Unun hafif kavruk kokusu gelmeli. 🌸Kavrulan un oluşan taneciklerin kaybolması için tel süzgeçten geçirilir. 🌸Diğer malzemelerle karıştırılarak yoğurulur.
🌸1,5- 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bir tepsiye yayılıp bastırılır. Bastırma işlemine özen gösterin, çünkü tepsiden çıkması ve rahat kesilebilmesi buna bağlı.
🌸Elinizle bastırdıktan sonra tepsinin şekline göre dahabir kucukbir tepsi vb. bir araç kullanmanızı tavsiye ederim. 🌸Hatta üzerine plastik folya serip bu folyonun üzerinden düzenleyebilirsiniz.
🌸🌸 Herkes kendine uygun bir teknik kullanarak olabildiğince bastırıp sıkıştırsın püf noktası bu.
Bir kaç saat soğumaya bırakıldıktan sonra istenilen şekilde kesilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kandiller tum insanligi mubarek kilsin..
Sevgiler..
Ozel gunlerde komsularinizla bir
Tabak tatli veya bir tabak pasta da
Olsa komsunuza eli bos gitmeyenlerden iseniz iste size nefis bir kandil helvasi Tarifi...
BEYAZ HELVA..
MALZ..
🌸2 bardak un
🌸2 bardak pudra şekeri
🌸125 gr. oda ısısında tereyağı
NASIL YAPTIM..
🌸Un orta ateşte pembeleşmeden çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur. Unun hafif kavruk kokusu gelmeli. 🌸Kavrulan un oluşan taneciklerin kaybolması için tel süzgeçten geçirilir. 🌸Diğer malzemelerle karıştırılarak yoğurulur.
🌸1,5- 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bir tepsiye yayılıp bastırılır. Bastırma işlemine özen gösterin, çünkü tepsiden çıkması ve rahat kesilebilmesi buna bağlı.
🌸Elinizle bastırdıktan sonra tepsinin şekline göre dahabir kucukbir tepsi vb. bir araç kullanmanızı tavsiye ederim. 🌸Hatta üzerine plastik folya serip bu folyonun üzerinden düzenleyebilirsiniz.
🌸🌸 Herkes kendine uygun bir teknik kullanarak olabildiğince bastırıp sıkıştırsın püf noktası bu.
Bir kaç saat soğumaya bırakıldıktan sonra istenilen şekilde kesilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kandiller tum insanligi mubarek kilsin..
Sevgiler..
Elinize sağlık hiç denemediğim bir lezzet çok güzel görünüyor..Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim kandiliniz mübarek olsun..
YanıtlaSiltesekkurler,hosgeldiniz
SilEllerine sağlık harika bir lezzet...Allah kabul etsin...
YanıtlaSilellerine sağlık güzel ablam güzel insan mutlaka yapıcam bu lezzeti kandiller ve mübarek günler vaz geçilmezimdir mutlaka bişeyler yapıp dağıtırım yapıcam bunu.
YanıtlaSil