Sevgili dostlar, Akşama iftar sofraniza en pratiğinden çarşaf böreği yapmaya ne dersiniz..Namı diger Kol Böreğimizin tarifine geçelim..
KIYMALI ÇARŞAF BÖREĞİ (KOL BÖREĞİ)
Malzemeler :
İç Malzemeleri :
Yapılışı :
KIYMALI ÇARŞAF BÖREĞİ (KOL BÖREĞİ)
Malzemeler :
- 3 Su bardağı ılık su
- 1/5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)
İç Malzemeleri :
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz ,Karabiber,pulbiber
Yapılışı :
- Derin bir kaba unu tuzu ve suyu koyup yoğurmaya başlıyoruz
- Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dk kadar dinlendiriyoruz...
- Tavamıza sıvıyağ ve küp küp doğranmış soğanları koyuyoruz,
- Soğanlar hafif pembeleşince kıymayıda ekleyip kavuruyoruz. sonra karabiber pulbiber ve tuzuda ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- İç malzeme olarak kıyma kullandım ,sizler kıyma+patates yada peynir kullanabilirsin.
- Ben yemek masamin üzerinde yapıyorum çarşafta yapmaktan daha pratik ve garanti..
- Hamuru 5 -6 bezeye ayırıyoruz.
- Yuvarlak borcama 3 kaşık sıvıyağ koyuyoruz,ilk bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz borcama bırakıyoruz,
- Üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağı tekrar döküp diğer bezelerede aynı sekilde ust uste birakiyoruz,sonra sıvıyağlı hamurları 10 dakika dinlendiriyoruz...
- Hamurun sıvıyağda beklemesi lastik gibi sünmesini ve incecik açılmasını sağlıyor.
- Dinlenen hamurdan ilkini alıp elinizle nazik hareketlerle olabildiğince inceltin hamurda ufak tefek yırtılmalar olabilir burdaki püf nokta olabildiğince inceltmek...
- Açtığımız hamura iç malzemesini uzunlamasına koyuyoruz sıkı sıkı rulo şeklinde sarıyoruz.
- Gül böreği gibi yuvarlayıp tepsiye alıyoruz,
- Diğer hamurlarıda aynı şekilde açıp yuvarlayıp,üzerinede borcamda kalan sıvıyağı döküp fırına verin,yumurta sarısı sürmüyoruz.
- 200 derecede pişen böreğimizi pişirdikten sonra yiyoruz
- Şahane bir börek mutlaka deneyin... Afiyet olsun.
- Böreğimiz sofranizin keyfine keyf katacak bilesiniz..
- Sevgiler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder