4 Temmuz 2014 Cuma

ÇARŞAF BÖREĞİ..

Sevgili dostlar, Akşama iftar sofraniza en pratiğinden çarşaf böreği yapmaya ne dersiniz..Namı diger Kol Böreğimizin tarifine geçelim..



KIYMALI ÇARŞAF BÖREĞİ (KOL BÖREĞİ)
Malzemeler :

  • 3 Su bardağı ılık su
  • 1/5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)

İç Malzemeleri :

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan 
  • Tuz ,Karabiber,pulbiber




Yapılışı :


  • Derin bir kaba unu tuzu ve suyu koyup yoğurmaya başlıyoruz 
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dk kadar dinlendiriyoruz...
  • Tavamıza sıvıyağ ve küp küp doğranmış soğanları koyuyoruz,
  • Soğanlar hafif pembeleşince kıymayıda ekleyip kavuruyoruz. sonra karabiber pulbiber ve tuzuda ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • İç malzeme olarak kıyma kullandım ,sizler kıyma+patates yada peynir kullanabilirsin.
  • Ben yemek masamin üzerinde  yapıyorum çarşafta yapmaktan daha pratik ve garanti..
  • Hamuru 5 -6 bezeye ayırıyoruz.
  • Yuvarlak borcama 3 kaşık sıvıyağ koyuyoruz,ilk bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz borcama bırakıyoruz,
  • Üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağı tekrar döküp diğer bezelerede aynı sekilde ust uste birakiyoruz,sonra sıvıyağlı hamurları 10 dakika dinlendiriyoruz...
  • Hamurun sıvıyağda beklemesi lastik gibi sünmesini ve incecik açılmasını sağlıyor.
  • Dinlenen hamurdan ilkini alıp elinizle nazik hareketlerle olabildiğince inceltin hamurda ufak tefek yırtılmalar olabilir  burdaki püf nokta olabildiğince inceltmek...
  • Açtığımız hamura iç malzemesini uzunlamasına koyuyoruz sıkı sıkı rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Gül böreği gibi yuvarlayıp tepsiye alıyoruz,
  • Diğer hamurlarıda aynı şekilde açıp yuvarlayıp,üzerinede borcamda kalan sıvıyağı döküp fırına verin,yumurta sarısı sürmüyoruz.
  • 200 derecede pişen böreğimizi pişirdikten sonra  yiyoruz
  • Şahane bir börek mutlaka deneyin... Afiyet olsun.
  • Böreğimiz sofranizin keyfine keyf katacak bilesiniz..
  • Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder