CREME CARAMEL TARİFİ..
Merhaba Hanımlar;Bugün sizlere creme caramel'ile sofranızı caramel şenliğine büyülecek bir tarifle beraberiz...Hem pratik hem kolay hem hafif ve muazzam bir lezzete sahip ..
HADİ BAŞLAYALIM..
Malzemelerimiz;
- *500ml. süt
- *125gr. toz şeker
- *4 adet yumurta
- *5gr. vanilya
- *Arzuya göre limon ve portakal kabuğu rendesi
Karamel İçin;
- *Yarım su bardağı toz şeker
- *2-3 yemek kaşığı su
Yapılışıı;
- *Toz şekeri ve suyu bir tavaya koyun ocakta şekerin rengi koyulaşıncaya kadar karamel yapın.
- *Ocaktan aldıktan sonra bir kaşık yardımı ile krem karamel in dibini kaplıyacak şekilde doldurun.
- *Bir kap alın içine süt,toz şeker ,vanilya ve yumurtaları birbirine karştırın portakal kabuğu rendesini ilave edin.
- *Yumurtalı karışımı kaselere paylaştırın,önceden ısıtılmış fırına benmarı usulü 160 derecede 35-40 dakika arası pişirin.
- *Soğutun isterseniz ters çevirirekte çıkartabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
merhaba
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel görünüyor
karamelli lezzetleride çok severim
sevgiler
aynen mukoya katılıyorum güllerin prensesinden sevgiler
YanıtlaSil