21 Temmuz 2014 Pazartesi

KADAYIF DOLMASI TARİFİ..

Kadayıf dolması denildiginde lezzetin özenle şekil bulmuş hali gelir gözümün önüne..Kadayıf dolması yapmanın tüm incelikleri ile buyrun sizler için tarifi..

Gerekli Malzemeler
6 adet yumurta 
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı toz şeker
250 gram taze tel kadayıf

Kızartmak için 
Sıvı yağ

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Kadayıf Dolmasının Yapılışı
  • Orta genişlikte tenceremizin içerisine suyu ,şekeri ekleyip kaynadıktan sonra limon suyunuda ilave edin 5 dakikada o şekilde kaynattıktan sonra sogumaya bırakınız.
  • Cevizlerin içerisine 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip cevizleri havanda dövüp inceltin.
  • Kadayıftan 1 parça alıp tezgahta elinizde düzeltin cevizden bir miktar alıp dolma sarar gbi sarıyoruz.
  • Bu işlemi kadayıflar bitene kadar yapıyoruz.













 
  • Bir geniş kap alıp yumurtaları çırpıyoruz.
  • Kadayıf dolmalarını elinizin yardımıyla bulayıp bir tepsiye diziyoruz.
  • Geniş bir tavada kızgın sıvıyağımızı kadayıflarımızı çevirerek pişiriyoruz.
  • Bu işlemi dolmalar bitene kadar yapıyoruz.
  • Kızaran dolmalarımızı serbetimizin içerisine atıyoruz.
  • Biraz bekletiyoruz ve daha sonra servise sunabiliriz.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder