Kadayıf dolması denildiginde lezzetin özenle şekil bulmuş hali gelir gözümün önüne..Kadayıf dolması yapmanın tüm incelikleri ile buyrun sizler için tarifi..
Gerekli Malzemeler
6 adet yumurta
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı toz şeker
250 gram taze tel kadayıf
Kızartmak için
Sıvı yağ
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Kadayıf Dolmasının Yapılışı
Afiyet olsun..
Gerekli Malzemeler
6 adet yumurta
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı toz şeker
250 gram taze tel kadayıf
Kızartmak için
Sıvı yağ
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Kadayıf Dolmasının Yapılışı
- Orta genişlikte tenceremizin içerisine suyu ,şekeri ekleyip kaynadıktan sonra limon suyunuda ilave edin 5 dakikada o şekilde kaynattıktan sonra sogumaya bırakınız.
- Cevizlerin içerisine 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip cevizleri havanda dövüp inceltin.
- Kadayıftan 1 parça alıp tezgahta elinizde düzeltin cevizden bir miktar alıp dolma sarar gbi sarıyoruz.
- Bu işlemi kadayıflar bitene kadar yapıyoruz.
- Bir geniş kap alıp yumurtaları çırpıyoruz.
- Kadayıf dolmalarını elinizin yardımıyla bulayıp bir tepsiye diziyoruz.
- Geniş bir tavada kızgın sıvıyağımızı kadayıflarımızı çevirerek pişiriyoruz.
- Bu işlemi dolmalar bitene kadar yapıyoruz.
- Kızaran dolmalarımızı serbetimizin içerisine atıyoruz.
- Biraz bekletiyoruz ve daha sonra servise sunabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder