MİDYE BÖREK
Böreklerin içinde midye böreğinin şanı bir başkadır hanımlar bilir..
Görüntüsünün şıklığı sofralara ayri bir hava verir.
Lezzetinden bahsetmiyorum çünkü herkesin elinin lezzeti başkadır ve iç malzemesini damak zevkinize göre ayarlarsiniz..
Malz.
- 3 yufka
- yarım çay bardağı yoğurt veya süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- yarım çay bardağı su
- 1 yumurta (üzerine sürmek için)
- susam
İÇİ İÇİN
200-250 gr kadar beyaz peynir veya çökelek
- yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
- Yufkaları 4 parçaya bölelim.Bir parçayı alarak geniş kısmını kendimize doğru çevirelim.Üzeri ne tavada erittiğimiz tereyağı süt ve su karışımını sürelim,yufkanın geniş kısmının tam ortasından tutup büzerek sivri uca birleştirerek kelebek şekli verelim.
- Diğer iki ucu (kanatları :)) tutup aşağı çekerek üst üste getirip birleştirelim.
- Uç kısma peynirli harcımızı koyup kenarlarını içe kapatarak sigara böreği sarar gibi saralım.
- Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak yağlanmış tepsiye sıralayalım.
- Üzerlerine yumurta sürerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- İstenirse fırına vermeden susam da serpilebilir.
- Anlatımı biraz zor olduğu için aşamaları resimlemeye çalıştım,sormak istediğinizi yorum kısmından sorabilirsiniz.
- Görüntüsü de şık olan bu böreği yapmanızı tavsiye ederim,şimdiden kolay gelsin ve tabii
- Afiyet olsun…
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ben henüz midye böreği yapmadım. Şeklini tutturamayacağımdan çekindiğim için belki de. Ama şimdi tarifinizi okuyunca karar verdim. Evet yapmalıyım:)))
YanıtlaSilAnlı şanlı bir börek çok doğru diyorsun...Eline sağlık koca tepsiyi alıp gideyimde böreksiz kal sen. :)
YanıtlaSilen sevdiğim börek benimde.. Acil durum kurtarıcım.. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilYufka aldığımda ilk aklımıza gelen şekil eskiden gül böreğiydi artık out oldu ve midye börek in durumda… :)
YanıtlaSilYapımına ve sunumdaki şıklığına bayılıyorum…
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimi bıraktım…