5 Şubat 2015 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ

Gün sofralarımızda,beş çaylarımızda sofralamızın vazgeçilmezidir.Mercimek köftesi,Yeşilliklerle sumulması,özellikle kıcırcık marul ile sunumu ağızları sulandırmaya yeterde artar bile ..haydi canı çeken koşsun mutfağa herevde bulanacak malzemelerle hemen hazırlayın..
 
işte tarifim..
Malz..
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
2 tane kuru soğan
1 cay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
Maydonoz
Pul
biberkarabiber
ve tuz
Süslemek için kıvırcık marul

Yapilisi.. Mercimekleri yıkadıktan sonra  4 su bardağı su ile haşlayın
Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Mercimek çabuk pişer arada bir karıştırın ki dibi yanmasın,  pişirdiğiniz mercimeğe ince bulguru katın ve güzelce karıştırın
Daha sonra demlenmeye bırakın, kapağını kapatın bulgurlar yumuşamaya başlasın
Başka bir  tavaya zeytinyağını dökün
Soğanları ince ince doğrayın, hafif pembeleşince salçasıyla birlikte bir iki dakika kavurun
Demlenmeye bıraktığımız mercimeğin içine katın ve macun oluncaya kadar yoğurun
Yoğurduğumuz köfteye baharatlarını tuzunu atın ve hepsi iyice yoğurun
En son maydonozları ince ince doğrayın ve hep birlikte tekrar yoğurun
Yıkadığınız marullarınızdan servis tabağına bir kaç tanesini dizin
Üstüne köfteleri avuç içinizle ufak ufak sekil verin ve artik servise hazır demektir
İsteğe göre limon sıkılabilir, yerken yanına salata veya turşu koyabilirsiniz.
Vitamin ve protein  değeri yüksek olan mercimeği sofralarınızdan eksik etmeyin…
Read more at http://websta.me/n/gulmutfagim_cafefincan#xegmvBt0WJqklsmk.99

1 yorum:

  1. Çoook severim. Enfes görünüyor paylaşım için teşekkürler :) Güzel paylaşımlarda yorumlaşmak dileğiyle... Sevgiler blogkizsalseyler ♥

    YanıtlaSil