25 Şubat 2015 Çarşamba

MİNİ PORSİYONLUK PİZZALAR



Mini mini porsiyonluk pizzalar yapalimmi..

Pizzamizi klasik pizza hamuru ile hazirladim sadece boyutu kuculltum.




Malz.

  • 4 su bardağı un, 
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya,
  • 1/2 cay bard zeytinyağ, 
  • 1 çay bardağı yogurt,su ve tuz.
Sos için: 
  • 1 çorba kaşığı salça, 
  • 1 diş sarımsak, 
  • 1 tutam fesleğen, 
  • zeytinyağı.

Üst Malzemeleri: 
  • Sucuk, sosis,kaşar peyniri, zeytin, yeşil biber, kırmızı biber ve domates,misir
Hamurun Hazırlanışı 
  • Hamur yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. 
  • Bu orta kısma yaş maya eklenip, üzerine zeytinyağı ve yoğurtu ilave ediyoruz. 
  • Ardından unun kenarlarına tuz serpiştirip orta kısımdaki mayayi ilik su ile eritilerek yoğurma işlemine geçiyoruz. 
  • Biraz daha Ilık su ekleyip güzelce kıvamını gelinceye kadar yoğuruyoruz. 
  • Ne aşırı sert nede çok yumuşak olmayacak, kulak memesi kıvamında olmalı. 
  • İşlemler bitince üzerini nemli bir bez ile örtüp dinlendirmeye alıyoruz. 
  • Bu arada sos hazırlanıyor…
  • Blendera salça, sarımsak, zeytinyağı ve fesleğen ekleyip karıştırıyoruz.
  • Arada pizza üstü malzemeleri sucuk,sosis,kasari dilimlemeyi, rendelemeyi unutmuyoruz tabi ki.
  • Son olarak, mayalanan hamuru kucuk parcalara bölüp, merdane ile her ikisini de açıyoruz. Hamurlari yuvarlak şekilde açiyoruz ve hamurları fırın tepsilerimize yerleştirip, önceden hazırladığımız sosu gezdiriyoruz. 
  • Kaşar peyniri ve üst malzemeleride ekleyip. 200 derece önceden ısıtılan fırında bir güzel pişirip afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder