PORTAKALLI KREMALI PANDİSPANYA
Portakal rüyası diyeceğim ama bu lezzet gerçeğin ta kendisi.Şiddetle tatmanızı öneririm Ben görsellerimden de göreceğiniz gibi pastamizı zor resimledim. kapis kapis bitti ve
Sevgili dostlar yapilis iki asamali..
1.ALT TABAN ve ARASİ İCİN..
PANDİSPANYA ..
MALZ.VE YAPİLİSİ
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aromalı olsun diye isteğe bağlı olarak, limon veya portakal kabuğu rendesi
Pandispanyamızı Nasıl Yaptım?
- Yumurta ve şekeri mikserle önce düşük daha sonra yüksek devirde iyice beyazlaşıncaya ve kabarana kadar çırpın.
- Elenmiş unu ve kabartma tozunu, vanilya veya rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yeniden karışana kadar çırpın.
- Yuvarlak kelepçeli kek kalıbınızı hafif yağlayın.
- Üzerine pandispanya hamurunu döküp, iyice yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarmadan soğumaya bırakın..
ARAYA KONULAN KREMA..
- 1lt süt,
- 1cay bard Portakal suyu,
- 1su bard toz şeker,
- 1su bard biraz az un,
- 1su bard az nisasta,
- 1pk vanilya
- Hepsini karistirarak muhallebi kivaminda pisir.
- 1paket krem santi kat ve cirp.
- Kelepceli kaliba en altina portakallari yuvarlak dilimle ve diz uzerine iliklaşan kremamizdan dok ustune soguyan pandispanyayi ortadan kesip yarisini yerlestirin (dahasuslu olsun isterseniz kelepceli kalibin etrafina once portakal dilimleyip dizin sonra keki yerlestirin ) ve limonlu sekerli karisim yaptiginiz su ile islatin uzerine gene portakal dizin ve ustune pisirdigimiz kremayi dokun ve diger pandispanya yarisini kapatin ve dolaba sogumaya birakin
- Dolapta iyice sogusun cikardiginizda tres cevirin ve kelepceli kakiptan cikarin.
Hmm olalaa laa serin serin ekşili portakal kokulu nefis bir tat..
Haydi yapin yiyin..Benide haberdar edin..olurmu..
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder