PAMUK POĞACA
Adından da anlaşılacağı gibi pamuk gibi bayatlamayan poğaça tarifimi vereceğim ;)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
İçi İçin:
- İsteğe bağlı peynir ya da patates, maydanoz
Üzeri İçin:
Bir kapta maya süt ile eritilir ve 5 dakika bekletilir. Sıvı yağ, tuz, şeker ve azar azar un eklenerek 10 dakika yoğrularak yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edilir. Hamur üzeri örtülü olarak 45-50 dakika dinlendirilir. Süre sonunda hamurdan yumurta kadar parçalar alınarak el ile ya da merdane ile açılır. İç harç konulur ve kapatılır. Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizilir. Tüm hamura aynı işlem uygulanır. Tepside 20 dakika daha mayalanır. Yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder