17 Nisan 2015 Cuma

YANARDAĞ PASTASI

  • 1 adet hazır kakaolu pasta tabanı
  • 1 adet granül kahve 3 ü bir arada (nescafe)
  • 1 paket krem şanti (tekli) – 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı dr. oetker creme ole – 2 su bardağı süt
  • 1 paket eti negro (2-3 parçaya bölünmüş)
  • 2 adet küp doğranmış muz
  • 2-3 kaşık meyveli sos(böğürtlen, orman meyveli, çilekli, frambuaz vs.)

  • Pasta tabanının bir tanesi 8′ e bölünür. Bu 8 parçadan bir tanesi küçük küpler halinde kesilir.
    1 bardak süt ile krem şanti çırpılır. Kıvamına gelince creme ole ve 2 su bardağı süt aynı kaba eklenip beraber çırpılmaya devam edilir. Koyu bir kıvam alınca içine küp doğranmış kek parçaları, muz, negro parçaları eklenip kaşık ile karıştırılır.
    Bütün haldeki pasta tabanı hazırlanmış ılık kahve ile ıslatılır. Üzerine karışım ortada bir yükseklik olacak şekilde yayılır.
    Diğer parçaların iç kısımları da kahve ile ıslatılıp kek üzerine aralarında açıklık kalacak şekilde yerleştirilir. Son olarak meyveli sos orta kısma dökülür.
    Afiyet olsun.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder