16 Mayıs 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ




Birkaç günlük aradan sonra yine merhaba..

Güzel bir tarifimle devam edeyim:)





1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (5-6 su bardağı kadar)

Üzeri için:
1 paket çikolata (80 gr)
İsteğe bağlı fındık




Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Üzerine unun tamamını boca etmeden yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Un az gelirse eklenebilir, ben yaklaşık miktarı yazdım. Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Kurabiyeleri önce çikolataya sonra kırılmış fındığa batırıyoruz. Buzdolabında soğutuyoruz. Bu verdiğim çikolata miktarı kurabiyelerin yarısı için. Ben bir tepsiyi sade bıraktım. Tamamını çikolatalı yapmak isterseniz bir paket daha kullanmalısınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder