9 Mayıs 2015 Cumartesi

FIRIN SÜTLAÇ YAPIMI




Birkaç günlük aradan sonra yine merhaba:)

Güzel bir sütlaç tarifi ile yazmaya paylaşmaya devam edeyim. Dün yapıp afiyetle yedik. Bilmeyenler için her zaman tam ölçüyle yayınlıyorum. Buyrun Fırında Sütlaç tarifine;




1 kg süt(5 su bardağı)
1.5 çay bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker
Pirinci haşlamak için 4-5 su bardağı sıcak su
1 paket vaniya
3 çorba kaşığı nişasta yada pirinc unu


Öncelikle pirinci yıkayıp çelik bir tenecereye aktaralım. Üzerine suyu ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Pişince suyu çekecektir. 
1 çay bardağı süt ile nişastayı inceltelim. Kalan Sütü ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayınca süt ile incelttiğimiz nişastayı ekleyelim ve hızlı bir şekilde karıştıralım.
Karıştırarak pişirmeye devam edelim. Kaynayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alalım. 
Fırın kaselerine kepçe yardımıyla paylaştıralım. 
Fırını 180 derece ayarlayıp ısıtalım. Fırın kaselerini tepsiye yerleştirelim ve bir miktar su ekleyelim tepsiye. Su eklemezsek kase altları yapışır yanar. 
Isıttığımız fırının en üst rafına tepsiyi yerleştirelim ve kontrollü olarak üst kısımları kızarıncaya kadar pişirelim. 

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder