Hamuru için:
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı süt
Aldığı kadar un
İçine:
1,5 su bardağı beyaz peynir
Kaşar peyniri rendesi
Maydanoz
Aralarına sürmek için:
Yarım paket tereyağı (125 gr)
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı süt
Aldığı kadar un
İçine:
1,5 su bardağı beyaz peynir
Kaşar peyniri rendesi
Maydanoz
Aralarına sürmek için:
Yarım paket tereyağı (125 gr)
Bir kaba yumurta, süt, tuz, ve azar azar unu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamurumuzu 10 eşit parçaya ayırıyoruz.
Benim kullandığım tava yuvarlak orta boy borcam kadar. Yaklaşık 32 cm çapında oluyor. Buna göre her bir parçayı kullanacağımız tavadan biraz daha büyük olacak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamurları tezgaha serip üzerlerine bir örtü örtüyoruz kurumaması için.
Tencerede kaynattığımız sıcak suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyip açtığımız yufkaları tek tek atıp 2-3 dakika kaynatıp hemen başka bir kapta soğuk suya alıyoruz. Hiç bekletmeden alıp yağlanmış tavaya büzerek seriyoruz. Üzerine eritilmiş 2 kaşık tereyağı sürüyoruz.
Bu şekilde toplamda 3 hamur haşlayıp, peynirli harcın bir kısmını döküyoruz. 3 hamur daha yapıp yine harç döküyoruz. Tabi her araya tereyağı ekliyoruz. Aralarda soğuk suyu da yenilememiz lazım. Hamurlar bitinceye kadar devam ediyoruz. Tavayı ocağa alıp her iki tarafını da kısık ateşte kızartıyoruz. Böreğimiz hazırdır.
Tepside fırında yapmak isterseniz. İlk koyduğunuz hamuru ve son koyduğunuz hamuru haşlamayacaksınız. Direkt koyacaksınız tepsiye. Dilim kesip fırına vereceksiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder