Ale nazik,Ali nazik tarifi,
Ali Nazik nasıl yapılır?
Mezeler,meze
Ale Nazik (Ali Nazik)
(Ale Nazik)
2 orta boy patlican,
1 buyuk carliston biber, veya buyuk boy yesil biber
150 gr orta yagli kiyma, tuz ve karabiber ile pisirilmis
1/2 kap sarimsakli yogurt, oda sicakliginda
Sos:
1 yk tereyag
1 tatlı kaşığı kirmizi toz biber
1 tatlı kasıgı aci kirmizi biber
Firinda közlemek isterseniz fırını öncede ısıtmak için broil (grill) e ayarlayin
Patlicanlari tepsiye koymadan once uzerinden ince bıçak ile delikler acin, Bu sekilde daha yumusak olur ve daha cabuk piser. Patlicanlari ve yesil biberi firina verin Arada sirada maşa ile dondurerek, yesil biberi 15 dakika, patlicanlari 35-40 dakika kadar kozleyin.Eğer fırında uzun sürdüğünü düşünürseniz közleme aparatı kullanarak ocaktada közleyebilirsiniz..
Yesil biberin közlenen zarini soyun ve cekirdeklerini cikarip . Patlicanlarin da kabuklarini soyun. Her ikisini de kucuk parcalar halinde dograyin. Firina dayanikli bir tepisnin veya borcam icine yerlestirin Kapattiginiz fakat hala sicak olan firinin icine koyunki , sogumasinlar.
Sıra geldi kıymamızı hazırlamaya..
Yesil biberin közlenen zarini soyun ve cekirdeklerini cikarip . Patlicanlarin da kabuklarini soyun. Her ikisini de kucuk parcalar halinde dograyin. Firina dayanikli bir tepisnin veya borcam icine yerlestirin Kapattiginiz fakat hala sicak olan firinin icine koyunki , sogumasinlar.
Sıra geldi kıymamızı hazırlamaya..
Soğan yemeklik doğranarak tavada sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur ardında kıymayı ekleyip renk değiştirip suyunu salana kadar kavuruyoruz. Domatesleri ve biberleri küçük doğrayıp, salça ile birlikte kıymalı harca ekliyoruz. Pişen kıymaya tuzunu karabiberini ve kırmızı toz biberi ekleyip 1 dk daha pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada bir kasık tereyag ve biraz zeytinyagı içerisine 1 tepeleme kaşık ile un katıp iyice ceviriyoruz.
Un kokusu çıkana dek yağ da çevir.1 su bardağı sütü ilave ederek iyice karıstırın ve içerisine fırında beklettiğimiz közlenmiş patlıcanlarıda ilave ediyoruz.Sütü çektirenede dek karıştırarak pişiriyoruz.
en son olarak kazırladıgımız kıymayı ve sarımsaklı yogurdu patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.
Tereyagini ocakta eritin, icine kirmizi biberleri koyun. Tereyag kopurunce atesten alip kiymalarin uzerine dokun, sicakken hemen servis yapin.
Afiyetler olsun..
Tereyagini ocakta eritin, icine kirmizi biberleri koyun. Tereyag kopurunce atesten alip kiymalarin uzerine dokun, sicakken hemen servis yapin.
Afiyetler olsun..
Ale nazik,Ali nazik tarifi,
Ali Nazik nasıl yapılır?
Mezeler,meze
Ali Nazik nasıl yapılır?
Mezeler,meze
Ale Nazik (Ali Nazik)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder