Etimek Tatlısını sade olarak hazırladığımda da çok severek,beğenerek tüketir çocuklarım.
Bazende böyle mevsim meyvelerini kullanarak hazırlıyorum.Şahane bir lezzet şiddetle tavsiye ediyorum..
MALZEMELER
- 1 Paket tuzsuz veya klasik etimek
- 1bardak şeker
- 1.5 bardak su
- Muhallebisi için
- 5 su bardağı süt
- 2 silme yemek kaşığı un
- 2 ymk ks nişasta
- 2 ymk ks irmik 4.5-5 yemek kaşığı şeker (isteğe göre arttırabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Öncelikle etimeklerimizi ıslatmak için 1 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı suyu ocakta 15 dk kaynatatıp kapatalım.
- Etimekleri tepsimize dizelim ve üzerlerine şurubumuzu sıcak sıcak gezdirelim,etimekler şurubu çekerken
- Üzeri için muhallebi malzemelerimizi bir tencerede karıştırıp ocağa alalım ve kaynayaıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim
- Ve onuda etimeklerimizin üzerine dökelim soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
- Tatlimiz sogudugunda kare dilimler kesip iki kat ust uste koyarak servis edebilirsiniz tabi once arasina dilimlenmis cilek veye baska neyve dizebilirsiniz.
- Uzerine hindistan cevizi,antep fistigi vs. Veya meyve ile susleyebilirsiniz
- Cok pratik ve cok nefis bir tatlimiz oldu.Haydi afiyet olsun..
Bir dönem çok yapardım.Tabii meyvesiz olarak. Bu da güzel bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık
YanıtlaSil