Merhabalar. İftar için güzel ve lezzetli bir tarifle geldiim sizlerin huzurunaa..
Firinda Butun Tavuk.
Pismesi süresi uzun ama atın fırına o piserken siz diğer hazırlıklarını yapın.
Diğer Menü önerilerimide hemen yazayım.
FIRINDA BÜTÜN TAVUK
YEŞİL MERCİMEKLİ SOĞUK ÇORBA
MANTARLI PİRİNÇ PİLAVİ
BOL DOMATESLİ SALATA
KAVUN KARPUZ..
FIRINDA BÜTÜN TAVUK TARİFİMİZ..
Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 4-5 küçük boy patates
- 1 adet kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 6_7 adet arpacik soğan
- 5 adet Defne yaprağı
- tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Tavugu yıkayıp tutsuleyip firin kabina göğsü yukarı gelecek şekilde yerlestiriyoruz.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 80 dakika kadar pisiriyoruz.
- Bu süre sonunda Firindan cikarip dilimledigimiz patates ve biberi etrafina yerlestiriyoruz
- Tuz ve karabiber serpiyoruz.
- Defne yapraklarini,sarimsaklari ve Soğanları bosluklara yerlestiriyoruz.
- Sos malzemelerini bir kasede karistiriyoruz ve tavuğun üzerine suruyoruz.
- Tekrar fırına verip iyice kizarana kadar pişiriyoruz
- Bukadar basit ve şahane bir lezzet Ramazan menünüğzde sizlere nefis bir alternatif..
ellerine sağlık çok güzel görünüyor bayılırım ..
YanıtlaSil