26 Haziran 2015 Cuma

RAMAZAN 9. İFTAR MENÜSÜ-



Merhabalar. İftar için güzel ve lezzetli bir tarifle geldiim sizlerin huzurunaa..
Firinda Butun Tavuk.
Pismesi süresi uzun ama atın fırına o piserken siz diğer hazırlıklarını yapın.

Diğer Menü önerilerimide hemen yazayım.


FIRINDA BÜTÜN TAVUK

YEŞİL MERCİMEKLİ SOĞUK ÇORBA

MANTARLI PİRİNÇ PİLAVİ

BOL DOMATESLİ SALATA

KAVUN KARPUZ..


FIRINDA BÜTÜN TAVUK TARİFİMİZ..




Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 4-5 küçük boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • 6_7 adet arpacik soğan
  • 5 adet Defne yaprağı
  • tuz, karabiber
Sosu icin
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz 
Yapılışı :
  • Tavugu yıkayıp tutsuleyip firin kabina göğsü yukarı gelecek şekilde yerlestiriyoruz. 
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 80 dakika kadar pisiriyoruz. 
  • Bu süre sonunda Firindan cikarip dilimledigimiz patates ve biberi etrafina yerlestiriyoruz 
  • Tuz ve karabiber serpiyoruz. 
  • Defne yapraklarini,sarimsaklari ve Soğanları bosluklara yerlestiriyoruz. 
  • Sos malzemelerini bir kasede karistiriyoruz ve tavuğun üzerine suruyoruz. 
  • Tekrar fırına verip iyice kizarana kadar pişiriyoruz 
  • Bukadar basit ve şahane bir lezzet Ramazan menünüğzde sizlere nefis bir alternatif..

    1 yorum: