23 Haziran 2015 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE





ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE..

Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye 
  • 2 adet domates 
  • 1silme yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 çay kaşığı toz biber 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 3 kaşık zeytinyağı 
  • Tuz 

Hazırlanışı


  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı hafif pembe olacak şekilde soteleyelim 
  • Salçayı ekleyip biraz 1-2 dk kokusu çıkana kadar kavurup toz biberi kabuklarını soyarak küp küp doğradığımız domatesi ekleyelim biraz çevirip yıkayıp 
  • uclarini temizledigimiz taze fasulyeleri istediğimiz büyüklükte dograyaralım. 
  • üzerine çok az sıcak şu gezdirip tuzunu ayarlayalım kapağını kapatarak çok kısık ateşte rengi koyu yeşil olana kadar (5-10dk )pişirelim. 
  • daha sonra üzerine 1.5su bardağı sıcak su gezdirip yine kısık ateşte yarım saat kadar iyice pişirelim. 
  • Ocagi kapatıp ister sıcak yemek olarak ister soğuk zeytinyağlı şeklinde servis edelim . 
  • afiyet olsun..

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder