22 Kasım 2015 Pazar

Elmalı Tart ile Tekrar Merhaba:)






Merhaba:) çok uzun zaman olmuş paylaşım yapmayalı. İstikrarsızlığımı ilk kez burada gösterdim sanırım. Devam edip tariflerimi paylaşıcam inşallah. Sevgiyle kalın.. Bu da çok uzun zamandır severek yaptığım güzel tariflerimden biri. Ölçülere tam uyulup özen gösterildiği sürece bu nefis kafes görünümlü tartı elde edebilirsiniz:) Gelelim tarife;

Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı Harç için:

4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

Pudra Şekeri








Hazırlanışı


Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. 

Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım. 

Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Unun hepsini boca etmeyin yumurta buyuklugu gibi sebeplerden 2 su bardagi da yeterli gelebiliyor bazen. Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım. Süre bitiminde hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım. Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalım. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım. 
Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder