Alman Pastası Nasıl Yapılır
Alman Pastası Tarifi
Pasta Tarifleri
Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı toz maya
- 1. 5 çorba kaşığı şeker
- Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım tatlı kaşığı mahlep
- Yarım çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3. 5 4 su bardağı)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 poset krem santi
- hazır çikolata sosu (2 su bardağı ile hazırlanacak)
Yapılışı:
Öncelikle çikolata sosunu ve kremayi hazırlayıp soğutup buzdolabına kaldıralım ki iyi donsun. Arada bir karıştırın kabuk tutmasın üstleri.
Hamuru için mayayı şekeri süt ile eritin 5-6 dk bekleyin. Yaş maya da kullanabilirsiniz.
Sıvı yağ, yumurta, mahlep, tuz ve azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 40 dk üzeri örtülü mayalansın.
Süre sonunda yumurtadan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
Tepsiye aralıklı olarak dizin ve üzerini bezle örtün. 1 saat mayalansın.
180 derece soğuk fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından alınca iyice soğusun. Bıçakla ortalarından bölün ve kremayı koyun.
Ben muzda koydum ayrıca içine.
Bir tepsiye dizin çikolata sosunu gezdirin ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder