En Nefis Yemek Tarifleri
En pratik dolma tarifleri
Lahana dolması nasıl yapılır
Kış ayları yaklaşirken lahana mevsimide geliyor sanırım.
Lahananın faydalarını saymak yetermi bilemiyorum.Hazım kolaylığı ile zayıflamak içinde kullanıldığını bilirsiniz mutlaka.Ben her zaman dolma yapmak için lahanaları haşladığım suyu hiç atmam .Soğutarak içerim.Hem hazımsızlığa çok faydalı hemde yağ yakma özelliğinden önemle bahsetmekteler uzmanlar
Sonuçta Biz ailece lahana ile yapılan yemekleri çok severiz.Birçok çeşidini yaparım
Lahana Kapuskası tarifim burada görmek isterseniz.
Haydi artık sizlere Lahana sarmasının tarifini vereyim..
ETLİ LAHANA DOLMASI
Malzemeler :
- 1 adet dolmalık lahana,
- 1 su bardağı dolmalık pirinç,(ben ince bulgur kullandım)
- 500 gr. orta yağlı kıyma,
- 1 adet kuru soğan,
- 3-4 diş sarımsak,
- Yarım demet maydanoz, dereotu ve nane,
- 2 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber.
Yapılışı :
- Lahanaların yaprakları tuzlu suda haşlanır.
- Sarma yapmak için şerit şeklinde kesilir (normal sarmalık şeklinde de kesebilirsiniz)
- Diğer bir yanda bir kabın içine yıkanmış pirinç yada ince bulgur, kıyma, yağ, ince kıyılmış soğan, sarımsak ve yeşillikler konulur.
- Baharatlar ve salçalar ilave edilir. İyice yoğurulur.
- Kesilen şeritlere bir tatlı kaşığı iç malzemeden koyup, sarabilirsiniz.
- Tencereye sırayla dizdikten sonra üzerine düz bir tabak koyup suyunu ve tuzunu ilave edip 30-40 dk pişirip, servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder