Barbunya pilaki
Sevgili hanımlar soğuk olarak yemeyi sevdiğim yiyecekler arasındaki pilaki misafirleriniz içinde güzel bi alternatif olur.
Malzemelerimiz..
- 1 kg barbunya
- 3 adet kesme şekeri
- 1 adet kurusogan
- 3 küçük diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 adet sivri yeşil biber
- Barbunyalar ayıklanıp biraz su ile kaynatılıp kara suyu süzülür.
- Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur.
- Sivri biberler incecik doğranıp soğanlarla birlikte biraz kavrulur.
- Rendelenmiş domatesler eklenip domateslerin suyu çekilene dek pişirilir.
- Barbunyalar eklenir.
- 1 su bardağı su konulup ayıklanmış sarımsaklar ve şeker ilave edilir.
- Orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Soğuyunca maydanoz ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder