28 Mayıs 2013 Salı

BARBUNYA PİLAKİ


Barbunya pilaki


Sevgili hanımlar soğuk olarak yemeyi sevdiğim yiyecekler arasındaki pilaki misafirleriniz içinde güzel bi alternatif olur.

Malzemelerimiz..

  • 1 kg barbunya
  • 3 adet kesme şekeri
  • 1 adet kurusogan
  • 3 küçük diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri yeşil biber
Hazırlanışı...
  • Barbunyalar ayıklanıp biraz su ile kaynatılıp kara suyu süzülür. 
  • Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. 
  • Siv­ri biberler incecik doğranıp soğanlarla birlikte biraz kavrulur.
  •  Rendelenmiş domatesler eklenip domateslerin suyu çekilene dek pişirilir. 
  • Barbunyalar eklenir. 
  • 1 su bardağı su konulup ayıklanmış sarımsaklar ve şeker ilave edilir.
  •  Orta ateşte pişme­ye bırakılır. 
  • Soğuyunca maydanoz ile süslenip servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder