27 Mayıs 2013 Pazartesi

ALMAN PASTASI


Alman pastasını severek yediğimiz kekler arasında en baş sıralara koyabilirim.Sevgili dostlar kekin yumuşacık olmasını isterseniz eğer lütfen ölçüye dikkat edin.

Tarifimize geçelim mi..


Malzemeler:

Keki için:

  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu 

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt(ılık )
  • 1adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2yemek kaşığı toz şekeri 
  • 1 çay kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya




Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındakı yumurtamızla şekeri bembeyaz olana dek iyice çırpalım.
  • Un,süt,margarin ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz olacak şekide bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu kek kalıbımıza dökerek 170 dercede önceden ısttığınız fırında 20-25 dk pişirin.
  • Kekimiz pişerken sos tenceremize krema malzemelerimizi alalım.
  • Margarin ve vanilyamızı bir kenarda bekletiyoruz.
  • Karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.Kremamıza margarin ve vanilyayı ekleyip iyece karıştırıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekimizin ortasından keserek ikiye bölelim ve içine kremanın tamamını sürelim.
  • Üzerine pudra şekerini serpelim ..
Kekimiz hazır sevgili dostlar ..

Yumuşacık bir kek elde etmiştim tariifimle ..sizlerinde beğeneceğini umuyorum.

Afiyet olsun..






2 yorum: