Alman pastasını severek yediğimiz kekler arasında en baş sıralara koyabilirim.Sevgili dostlar kekin yumuşacık olmasını isterseniz eğer lütfen ölçüye dikkat edin.
Tarifimize geçelim mi..
Malzemeler:
Keki için:
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 2 su bardağı süt(ılık )
- 1adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı un
- 2yemek kaşığı toz şekeri
- 1 çay kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındakı yumurtamızla şekeri bembeyaz olana dek iyice çırpalım.
- Un,süt,margarin ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz olacak şekide bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu kek kalıbımıza dökerek 170 dercede önceden ısttığınız fırında 20-25 dk pişirin.
- Kekimiz pişerken sos tenceremize krema malzemelerimizi alalım.
- Margarin ve vanilyamızı bir kenarda bekletiyoruz.
- Karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.Kremamıza margarin ve vanilyayı ekleyip iyece karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizin ortasından keserek ikiye bölelim ve içine kremanın tamamını sürelim.
- Üzerine pudra şekerini serpelim ..
Yumuşacık bir kek elde etmiştim tariifimle ..sizlerinde beğeneceğini umuyorum.
Afiyet olsun..
Alman pastası benim de çok sevdiğim bir lezzettir..Afiyetler olsun.
YanıtlaSilGelirim tabii tesekkurler
YanıtlaSil