TAVUKLU PİLAV
Sulu yemeklerimizin yanında besleyici ve nefis tadı ile pilavlarımız çok çeşitlidir mutfağımızda..
Sırası ile mutfağımda pişirdikçe sizlerle paylaşacağım tariflerim arasında yer alıyor pilavlarımız.İşte tarifimiz..
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet tavuk göğüs eti
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
Yapılışı:
- Pirinçleri güzelce yıkayın
- Sıcak suda 1 saat kadar bekletilir daha sonra süzülür
- tavuk göğüs eti yıkanır ve tencereye konur üzerini geçecek kadar soğuk su konarak haşlanmayın
- Tavuk göğsü haşlanırken haşlaöa suyu kaynamaya başlayınca tuzunu ileve edin.
- Tavuk etleri haşlandıktan sonra soğumaya bırakın daha sonra etleri didikleyerek parçalara ayırın
- Pilav tenceresine yağ koyarız ve yağ eriyince pirinç konur biraz karıştırarak kavrulur (sakın pembeleştirmeye kalkmayın)
- Tavuk suyu ilave edilir didiklenen tavuk etleri konarak kısık ateşte pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder