27 Temmuz 2013 Cumartesi

KARALAHANA ÇORBASI


KARALAHANA ÇORBASI TARİFİ
ÇORBA TARİFLERİ
YÖRESEL ÇORBALAR



Malzemeler
  • 1 Bağ Karalahana
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Kase Mısır  Ben  yurt konserve mısırlarından kullanıyorum
  • 1 Kase Kuru Fasulye(onceden haslanmıs olmalı)
  • 1 Kaşık Tereyağı
  • 1/2 Fincan Zeytinyağı
  • 1 Çay bardağı Bardağı Mısır Unu
  • Acı Biber (İsteğe Göre)
Hazırlanışı
  • Lahanalar yıkanır temizlenir,ve doğranıp hazırlanır.
  • Tencerenin içerisine alınarak kendi suyunu salması beklenilerek iyice yumusamaları beklenir.
  • İçine haşlanmış yarma ve fasulyeler konulur. Üzerlerine sıcak su eklenir.
  • Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı elle yavaş yavaş ilave edilir. Topaklanmamasına dikkat edilir.
  • Diğer yandan bir tavada yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kaynayan çorbanın içine ilave edilir ve yeteri kadar tuz eklenir. Çorba pişince ateşten alınır.
  • Çorbanın piştiği pancarın (lahana) ezilip ezilmediği kontrol edilerek anlaşılır.
  • AFİYET OLSUN EFENDİİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder