Malzemeler
- 1 Bağ Karalahana
- 2 Adet Soğan
- 1 Kase Mısır Ben yurt konserve mısırlarından kullanıyorum
- 1 Kase Kuru Fasulye(onceden haslanmıs olmalı)
- 1 Kaşık Tereyağı
- 1/2 Fincan Zeytinyağı
- 1 Çay bardağı Bardağı Mısır Unu
- Acı Biber (İsteğe Göre)
Hazırlanışı
- Lahanalar yıkanır temizlenir,ve doğranıp hazırlanır.
- Tencerenin içerisine alınarak kendi suyunu salması beklenilerek iyice yumusamaları beklenir.
- İçine haşlanmış yarma ve fasulyeler konulur. Üzerlerine sıcak su eklenir.
- Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı elle yavaş yavaş ilave edilir. Topaklanmamasına dikkat edilir.
- Diğer yandan bir tavada yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kaynayan çorbanın içine ilave edilir ve yeteri kadar tuz eklenir. Çorba pişince ateşten alınır.
- Çorbanın piştiği pancarın (lahana) ezilip ezilmediği kontrol edilerek anlaşılır.
- AFİYET OLSUN EFENDİİM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder