24 Aralık 2013 Salı

ELMALI BOHÇA KURABİYE

  MALZEMELERİMİZ..


       500 gr un
       1 çay bardağı yoğurt
       1 çay bardağı pudra şeker
       250 gr tereyağı
       1 paket kabartma tozu
       1 paket vanilya
İç harcı için
       2~3 rendelenmiş elma
       3 yemek kaşığı toz şeker
       1 tatlı kaşığı tarçın
       Yarım su bardağı ceviz içi
üzeri için
       Pudra şeker

   YAPILIŞI...
  • Unu derin bir kaba eleyin. 
  • Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, tereyağı, pudra şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  •  Diğer yanda rendelenmiş elmaları şeker ile birlikte pişirin. 
  • Tarçın ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 
  • Ceviz ilave edin.
  •  Hamuru merdane yardımı ile açın. 
  • 5 cm büyüklüğünde kareler kesin. Ortasına elmalı harçtan paylaştırıp,
  • Kenarlarını plise yapar gibi kıvırarak bohça şekli verin. önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

  • Elmalı bohça kurabiye artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder