26 Aralık 2013 Perşembe

İZMİR KÖFTE..






Malzemeler Yarım kilo az yağlı kıyma (Ben çok yağlı kıyma tercih etmiyorum ama isteğe bağlı )
Yarım demet maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
3-4 dilim bayat ekmek
2-3 diş sarımsak
2 adet patates
5-6 adet yeşil biber
1 Yemek kaşığı dometes salçası
1 adet Domates (Süslemek için)
Domates ve kırmızı biber sosu (Ev yapımı)
Karabiber
Kimyon
Tuz

Hazırlanışı..
Öncelikle soğan, sarımsak ve maydanozları ince ince kıyıyorsunuz.
Bayat ekmekleri mutfak robotundan geçirdikten sonra yumurta, tuz ve baharatlarımızı ekleyerek, tüm malzemeyi kıymayla karıştırıyoruz.
Bu aşamada önemli olan köfte karışımını iyice yoğurup dinlendirmek.
Kıyma karışımı dinlene dursun, siz bu arada patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp, yıkadıktan sonra kızgın yağda hafif kızartıyorsunuz.
Az kızaran pateteslerin yağını almak için bir müddet havlu peçete üzerinde bırakıyorsunuz.
Dinlenen kıyma karışımından parça parça alarak parmak uzunluğunda köfteler hazırlıyorsunuz ve hazırladığınız köfteleri kızgın yağda çok az kızartıyorsunuz.
Kızarttığınız köfteleri kare şeklindeki borcamınıza alıyorsunuz.
Köfteleri borcam içerisine yuvarlak şeklide dizerek aralarına da patatesleri koyuyorsunuz.
Hafif kızarmış biberleri köfte ve patetesler arasına diziyorsunuz. Dilimlenmiş domates ile yemeğinizi süslüyorsunuz.
Domates ve kırmızı biber sosundan 3-4 yemek kaşığı ve 1 yemek kaşığıda salçadan alıp küçük bir tavada 2 bardak sıcak su ile bir süre pişiriyorsunuz.
Hazırladığınız sosu tepsinin üzerine eşit miktarda döküyorsunuz ve 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder