30 Aralık 2013 Pazartesi

İZMİR KÖFTE


Sofranızda lezzetli ve şık bir sunum , herkesin damak zevkine uyumlu bir lezzettir İzmir köfte..
Yanında pilav çeşitlerinden biri veya fırın makarna ile tadına doyamayacaksınız…
 


Malzeme Listesi
  • 4 adet orta boy patates
  • 5-6 tane yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 1 çay kaşığı tuz



Köfte için
  • 350 gr dana kıyma (az yağlı)
  • 1 küçük soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

izmir köfte nasıl yapılır?
1- Kıymayı yoğuracağınız kaba koyun. Soğanı soyun ve ortasına rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
2- Ekmekleri ıslatın ve içini ufalayın.
3- Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun.
4- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve fotoğrafta görüldüğü gibi uzun köfteler hazırlayın.
5- Patatesleri soyun, yıkayın ve elma dilimi şeklinde dilimleyin.
6- Sıvıyağdan 2 yemek kaşığı ayırın ve kalanını tavada kızdırın, önce patatesleri, sonra köfteleri, en son olarakda yeşil biberleri hafif pembeleşene kadar kızartın.
7- 2 adet domatesi yıkayın, soyun ve minik küpler halinde doğrayın.
8- Dopradığınız domateslerin bir kısmını fırın kabının altına serin.
9-Üzerine kızartmış olduğunuz köfte ve patatesleri arzu ettiğiniz biçimde sıralayın.
10-Kalan domatesi de dizilmiş malzemenin üzerine serin, salçayı da 1 çay bardağı su ile ezip yemeğinizin üzerine gezdirin.
11- Tavada hafif kızarttığınız yeşil biberleri de malzemenin üzerine yerleştirin.
12-Tuz ve tane karabiberi ilave edin.
13- Tereyağını minik parçalar halinde malzemenin üzerine serpiştirin.
14- Kalan sıvıyağdan 2 yemek kaşığı yemeğinizin üzerine gezdirin ve 250 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin…

İzmir köfteniz hazır.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder