Tas kebabı, Osmanlı mutfağının en çok tercih edilen yemeğidir. Tas kebabı adını yemeğin pişirilme şeklinden almıştır. Bakır tas içine konularak yapılır.Ben bakır tasım olmadıgı için am kase kullandım:)
Osmanlı zamanın da tas kebabı ikram edilirken yemeğin yanına sarımsaklı yoğurt da konulurmuş.
Dilerseniz sizlerde damak zevkınıze uygun olarak servis yapabılırsınız..
Tas kebabı malzemeleri
- 500-600 gr Kuzu kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Baharat
Tas kebabı yapımı
- Öncelikle 2 adet soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Patatesleri küp küp dğrayın biberide ilave edin
- Etleri patatesleri yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri birlikte harmanlayın..
- Damak zevkinize uygun baharatları ialve edin ve tereyağı da katıp bir güzel karıştırın.
- Derin bir kase içerisine doldurun ve tencere içerisine ters çevirin.
- 1cay bardağı su ilave edip su kaynayaıncaya kadar kısık ateste tas kebabımızı pişirmeye başlıyoruz.
- Su kaynayıp iyice cektiğinde ise Etrafında pilav pişireceğimiz için pilav ölçüsü kadar tekrar su ilave ediyoruz.
- Ben 1 e 2 ölçüsü ile pilav pişiriyorum.
- Yani 1 su bardağı pirinci iyice yıkayıp tenceremizin etrafına dolduralım üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateste pişirmeye bırakıyoruz.
Tas kebabı yapmanın püf noktaları
- Tas kebabımızı pişirirken tas içidekilerinde iyice pişmesi için arada bir iki kez bir çatal ucu ile hafifçe tasımızı yerınden oynatalım sebzelerimizin içine su gitsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder