5 Mart 2015 Perşembe

BAHARATLI PATATESLİ BULGUR PİLAVI



BULGUR PİLAVI
Bulgur pilavı  Türk mutfaginda pilavlar içinde en sevilen ve birçok çeşidi yapılan ,besleyici özelliği ile revaçta bir yemektir.Ayrıca Pirinç hakkında söylenilenler sizleride bulgura yönlendirdi ise lezzeti damağınızda kalacak bir tarifle bulgur pilavı pişirelim haydi.

Malzemelerimiz..

1 corbç kaşığı tereyağ
1 çorba kasığı zeytinyağı
2 orta boy ince doğranmış kuru soğan
1/2 corba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
1,5 -2 su bardağı bulgur
2 adet soyulmuş ve doğranmış domates
3 adet ince doğranmış sivri biber
1 çorba kaşığı kuru nane,1 çay kaşığı kimyon.yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber,yarım tatlı kaşığı reyhan,
tuz ve karabiber
2,5-3 su bardağı kaynamış su



Yapılışı....

*-Büyük boy bir tencerede soğanları tereyağı ve zeytinyağında cevir.
*-Domates ve Biber salçasını kat 5-6 dk pişir.
*-Yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyip iyice karıştır.
*-Domatesleri,nane,pul biber,reyhanı ekle.
*-Tuzunu ve karabiberini  damak tadınıza göre ayarlayın.
*-Sıcak suyu dök.Ocağın altını kısın.Bulgur suyunu çekene dek pişirin.
*-Bulgur pilavımızı ocaktan aldıktan sonra ince dogranmış biberlerimzde ilave ederek tencernin kapağını Kapatın.Biraz bekletin.Daha sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder