14 Mart 2015 Cumartesi

HAŞHAŞLI VE CEVİZLİ ÇÖREKLER

Bugün sizler haşhaşlı ve cevizli çörekler hazırladım bakalım begenecekmısınız.


Malzemeler:
2 yumurta,
1 su bardağı ılık süt,
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
1 paket toz maya,
1 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
4 su bardağı un.
İçi için;1,5 su bardağı ezilmiş haşhaş,
1su bardagi ince kiyilmis ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Yumurta, süt, sıvı yağ, maya, şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp elinizle karıştırın,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun,
Hamuru top yapıp üzerini örtün ve sıcak bir ortamda 45 dk-1 saat dinlendirin,
Haşhaşı sıvı yağ ile güzelce karıştırın,Kabaran hamuru tekrar yoğurup kucuk parçalara bölün,Her bir parçayı olabildiğince ince şekilde açın,
Üzerlerine haşhaş+sıvı yağ karışımından sürüp rulo şeklinde sarın,
Ruloları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,
190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Cevizli oldu mu bayılırım. Ellerinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Oyyyy bu ne güzel bir lezzet harika görünüyor.Ellerine sağlık .Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Haşhaşlı çöreği çok severim.. Cevizlisi eminim çok daha güzel olmuştur.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. nefis bir lezzet olmuş bayıldım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil