Bugun okul donuşu atistirmasi olarak ne hazirlasam çocuklarima diye düşünürken içi çeşit çesit ,renk renk şekerlemelerle dolu bir paket getirdi kargo..
Mertsan gida nin özenle hazirlanmis meyve aromali şekerlemelerini görünceçok mutlu oldum.Şekerlemelerin içinde portakal aromali olanlari seçip portakalli islak kek hazirlamak için mutfaga girdim.
Mis gibi heryer portakal kokutan nefis bir ıslak kek hazirladim.
Süslemesinide mertsangidadan gelen portakal aromali ayıcık şekerlerle süsledim.
Sizlerde mertsan gidanin şekerlemelerinden evinize kadar gelmesini isterseniz mertsangida.com adresini tiklayin..Süslemesi sizin zevkinize gore degisebilir ama Lezzetinin damaginizdan hic eksilmeyecegini garanti ediyorum sizlere .
Artik tarife gecelimmi..
MALZEMELER
Mertsan gida nin özenle hazirlanmis meyve aromali şekerlemelerini görünceçok mutlu oldum.Şekerlemelerin içinde portakal aromali olanlari seçip portakalli islak kek hazirlamak için mutfaga girdim.
Mis gibi heryer portakal kokutan nefis bir ıslak kek hazirladim.
Süslemesinide mertsangidadan gelen portakal aromali ayıcık şekerlerle süsledim.
Sizlerde mertsan gidanin şekerlemelerinden evinize kadar gelmesini isterseniz mertsangida.com adresini tiklayin..Süslemesi sizin zevkinize gore degisebilir ama Lezzetinin damaginizdan hic eksilmeyecegini garanti ediyorum sizlere .
Artik tarife gecelimmi..
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 8 yemek kaşığı şeker
- 9 yemek kaşığı un
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi ŞURUBU İÇİN
- 2 portakalın suyu ve kabuklarının rendesi
- 5 yemek kaşığı şeker
- YAPILIŞI
- Yumurta ve şeker mikserle çırpılarak köpürtülür.
- Un elenmiş olarak eklenir portakal suyu,sıvıyağ kabartma tozu ilave edilip biraz daha çırpılarak malzemelerin iyice karışması sağlanır.
- Kekin içine koyacağımız portakal kabuğu rendesini rendenin küçük tarafından,şurubun içine koyacağımızıda rendenin büyük tarafından elde edelim.
- Daha sonra yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecede pişirelim.
- Diğer tarafta portakal suyunu,şekeri ve portakal kabuğu rendesini 5 dakika şeker eriyene kadar kaynatıp kapatalım ve ılinması için
- bekletelim.
- Portakallar az sulu ise 3 portakalda kullanabilirsiniz.
- Kekimizde şurubumuzda ılıkken şurubumuzu kekimizin üzerine kaşık kaşık dökelim.
- Şurubumuzun içindeki rendelenmiş portakal kabuklarınıda eşit şekilde dağıtalımki görüntüsüde güzel olsun.
- Ayrıca rendelenmiş çikolata ve hindistan cevizide serperek görüntüyü zengileştirebilirsiniz.
Portakallı tatlara bayılırım. Çok güzel olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPortakal kekler ve kurbişlere çok yakışıyor.
Afiyetler olsun.
Sevgilerimle.
elinize sağlık mis giib portakalın kokusu geldi buraya kadar
YanıtlaSilafiyet olsun ve de ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanim eline saglik. Portakalli olan herseyi seviyorum 😉
YanıtlaSilellerinize sağlık ..bayılırım portakallı keklere..
YanıtlaSilhıımm mis gibi portakal kokusunu duyar gibi oldum.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık....Ayıcık şekerler de çok uymuş...)
YanıtlaSilKek bir de portakallı olunca tadına doyum olmaz,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPortakal kokulu nefis bir kek olmuş.elinize saglık.
YanıtlaSil