- bütün fındık,
- krem çikolata (sarelle, çokokrem vb)
- yumurta sarısı
Bu ölçü her zaman yaptığım açma ve poğaça hamuru ölçüsündedir. Çikolatalı poğaçayı yaptıktan sonra artan hamurdan 6-7 adet açma hazırladım. Kalıbınız büyükse tam gelebilir ölçü. Gelelim tarife:
Unu bir kaba alıp ortasını elimizle açıyoruz. Maya ve şekeri koyup ılık süt, yağ ve tuzdan oluşan karışımdan yavaş yavaş dökerek mayayı eriterek yoğuruyoruz. Yaklaşık 10 dk boyunca ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye yoğuruyoruz. Üzerini bezle örtüp 1 saat dinlendiriyoruz.
Süre bitiminde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle açıyoruz. 1 çay kaşığı kadar çikolata ve bütün fındık koyup kapatıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına hamurları yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz. Kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder