- Peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı, isteğe bağlı susam, çörek otu
Cezvede sütü ısıtalım. Sodayı ekleyelim. Isısı biraz fazla olsun içine maden suyunu ekleyince ılık halde olsunlar.
Bir kaba unu alalım. Ortasını elimizle açalım. Mayayı şekeri ve kenarlara tuzu serpelim. Ortaya yavaş yavaş sıvı karışımı dökerek mayayı eritelim, sıvı yağı da ekleyerek yaklaşık 5 dk boyunca pürüzsüz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurun üstünü örtüp sıcak bir ortamda 1 saat bekletelim.
Orta boyda borcam tepsiyi yağlayalım. Aynı boylarda normal çelik tepsi de kullanabilrisiniz.
Süre bitiminde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle açalım. İçine peyniri koyup ortaya doğru büzerek kapatalım. Ters çevirip tepsiye yerleştirelim. Hepsine aynı işlemi uygulayıp 10 dk dinlendirelim. Fırıını 175 derecede ısıtalım. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpelim. Fırına verip kızarıncaya kadar pişirelim(yaklaşık 30 dk)
Bu ölçüden 1 tepsi ve ortalama 40-42 lokma poğaça çıkıyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder