Hamur için;
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin yada tereyağı(125 gr)
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından 1 parmak az pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 adet orta boy elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Önce iç malzeme hazırlanır: Elmaların kabukları soyularak rendelenir. Tavada şeker ve tarçın eklenerek suyu çekene kadar pişirilir. Ceviz eklenip ocaktan alınır.
Hamur malzemelerinin hepsi yoğrulur ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elle biraz açılıp yarım tatlı kaşığı harçtan konulup büzülerek kapatılır. Büzdüğümüz kısım altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder