21 Nisan 2015 Salı

TEPSİDE KARIŞIK PİZZA ;)






Hamuru için:
  • 2. 5 su bardağı un (yaklaşık)
  • Yarım paket instant maya
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik ılık süt
  • 1 yumurta
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • kekik
  • tuz
  • 7-8 adet doğranmış mantar
  • yarım domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • yarım çay bardağı yeşil yada siyah zeytin
  • dilimlenmiş sucuk
  • Kaşar peyniri

Ölçüsü tam yumuşak dışarda yediğimiz pizzalardan daha güzel nefis bir pizza yapmak isterseniz denemenizi tavsiye ederim. Fırsat buldukça yaptığım bir tariftir. Bu öçlüden 2 adet orta boy borcam tepsisi kadar pizza çıkıyor.
Hamuru için, bir kaba unu eliyoruz. Ortasını açıp mayayı döküyoruz. Yavaş yavaş sütü ekleyerek mayayı eritiyoruz. Diğer hamur malzemelerini de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Un eksik gelirse un eklenebilir. Hamuru 45 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Süre bitiminde kabaran hamuru tekrar yoğuruyoruz. 2 parçaya bölüp, parçayı tepsi kadar açıyoruz. Yağlanmış tepsiye koyup elimizle hafif bastırarak yayıyoruz. 10 dk kadar dinlendiriyoruz bu şekilde.
Salça, yağ, kekik, tuz karışımını hamur üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
Rendelenmiş kaşardan az miktarda serpip, pizza malzemelerimizi ekliyoruz. Kalan hamura da aynı işlemi uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Piştiğini anlayınca kalan kaşarı üzerine serpiyoruz. Birkaç dakika erimesini bekliyoruz. Pizzamızı fırından alıyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder